sobota 19. března 2016

Meruňkový obrácený koláč

Před jistou dobou mamka dělala obrácený koláč. No to že byl výborný nemusím snad dodávat, no tak jsem si řekla, že nic není tak těžké jak makronky, které jsem dělal snad už třikrát a nikdy se mi nepovedli :D. No a protože jsem měla na něj obrovskou chuť, tak jsem se vrhla do hledání nejrychlejšího a nejjednoduššího receptu. Po pul hodince hledání jsem konečně našla ten správný koláč, který jsem si, ale musela upravit podle sebe, absence cukru a kypřícího prášku v těstě se mi nelíbila, no a místo hrušek jsem použila domácí kompotované meruňky.


Ingredience

8 - 9 polévkových lžic krup. cukru
5 - 6 polévkových lžic poloh. mouky
3 vejce
1/2 kypřicího prášku do pečiva
strouhanka
skořice
ovoce
2 lžíce rozpuštěného másla
máslo na vymazání formy

Postup
 Troubu si nastavíme na 180°C. Formu vymažeme máslem a bohatě vysypeme strouhankou, poté pokapeme trochou másla. Strouhanku poklademe ovocem a posypeme skořicí a 3 lžicemi cukru. Bílky si oddělíme od žloutku a vyšleháme je do skoro tuhého sněhu. K sněhu přidáme zbytek cukru a šleháme na mírnější stupeň, nakonec zašleháme ještě žloutky a zbytek  másla. Mouku si prosejeme a smícháme s kypřícím práškem no a nakonec opatrně přimícháme k vaječné směsi.  Těsto nalijeme na ovoce do formy a dáme do vyhřáté trouby zhruba na 20 minut. Koláč je hotový jakmile se vám začnou kraje oddělovat od formy. Nakonec nechte koláč vychladnout  a doplňte šlehačkou nebo smetanou. 

Přeji dobrou chuť :)

Omlouvám se absenci obrázků, zmizel dřív než jsem ho stihla vyfotit :(.

Žádné komentáře :

Okomentovat