A tady už slíbený recept i s fotkou této dobroty.
Ingredience:
Těsto:
- 7 bílků
- 6 žloutků
- 1 a 1/2 hrnku cukru krystal
- 1 a 1/2 hrnku nepomletého máku
- 1 kypřící prášek
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 6 lžic teplé vody
Krém:
- 1 žloutek
- 400 ml mléka
- 1 pudink nebo zlatý klas
- cukr krystal podle chuti
- 1 máslo
- rumové a vanilkové aroma
Na ozdobu můžeme použít nasekané ořechy nebo čokoládu.
Postup:
- Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem a vodou. Poté přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem a mákem. Nakonec přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto vylijeme na plech vystlaným pečícím papírem a dáme do trouby zhruba na na 180°C na 15- 20 min.
- Z mléka, žloutku a zlatého klasu (pudinku) uvaříme pudink, který osladíme podle chuti a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme s máslem, přidáme aroma a vyšleháme do hladkého krému.
- Vychladlou buchtu rozkrojíme na půl a potřeme ji krémem, poté přiložíme druhou stranu buchty a potřeme zbytkem krému. Vrch buchty posypeme čokoládou nebo ořechy.
Já použila ořechy a bylo to mňamózní :) a Vám přeji dobrou chuť při ochutnávání této dobroty :).
Žádné komentáře :
Okomentovat